Fernand Koekelberg blijft toch geschorst

De Raad van State heeft het opschortende beroep verworpen dat Fernand Koekelberg tegen zijn schorsing had aangetekend. De voormalige commissaris-generaal van de federale politie blijft dus geschorst.

Koekelberg, die na zijn ontslag als commissaris-generaal aangesteld werd als coördinator voor de verbindingsofficieren bij de gewesten en de gemeenschappen, werd half juli op non-actief gezet nadat zijn ex-vriendin hem beschuldigd had van verkrachting. Koekelberg zelf ontkent die beschuldigingen en ging tegen zijn schorsing in beroep.

De schorsing werd door de Raad van State vorige week zelf opgeschort omdat er procedurefouten waren gemaakt. Paul Van Thielen, de huidige commissaris-generaal ad interim, zette Koekelberg echter opnieuw op non-actief. En opnieuw tekende Koekelberg daartegen beroep aan bij de Raad van State.

Koekelberg wil zich kandidaat stellen om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de politie. De kandidaturen voor die functie moeten ten laatste vandaag worden ingediend. Koekelberg vreesde dat een schorsing zijn mogelijke kandidatuur dreigde te hypothekeren.

De Raad van State heeft nu het tweede beroep van Koekelberg verworpen, hij blijft dus geschorst. Volgens de Raad kan Koekelberg zich ook tijdens zijn schorsing kandidaat stellen voor de functie van commissaris-generaal.