Meisje uit La Louvière werd gewurgd

De man uit Brussel die is aangehouden voor doodslag op een 18-jarig meisje uit La Louvière, zegt dat hij haar heeft gewurgd, maar niet misbruikt. Hij is ook niet de man waarmee de tiener had afgesproken voor een blind date.

Het Brusselse parket heeft vanmiddag meer uitleg gegeven bij de aanhouding van de 30-jarige man uit Anderlecht die verdacht wordt van doodslag op een 18-jarig meisje uit La Louvière.

Het meisje verdween afgelopen weekend. Ze had een man leren kennen via een datingsite en had ermee afgesproken in een danscafé in Sint-Lambrechts-Woluwe in Brussel. Ze werd maandag dood teruggevonden in Marche-lez-Écaussinnes in Henegouwen. Gisteren werd een verdachte aangehouden.

De verdachte is volgens het Brusselse parket maandagochtend naar zijn advocaat gestapt om te bekennen dat hij een meisje had gewurgd. Daarop ging hij naar de politie. Hij bekende dat hij het meisje in de nacht van zaterdag op zondag had leren kennen en heel wat gedronken had. Hij heeft haar meegenomen naar zijn appartement en gewurgd, maar niet misbruikt, zegt hij. Nadien heeft hij het lichaam achtergelaten in Marche-lez-Écaussinnes.

Het parket wil voorlopig geen details vrijgeven over de identiteit en de motieven van de verdachte. Het gaat wel niet om de man waarmee de tiener eigenlijk had afgesproken in het danscafé.