Pak meer claims voor autoschade door slechte weg

De Vlaamse overheid heeft in de eerste helft van dit jaar al 1.250 schadeclaims ontvangen voor schade aan auto's door een slecht onderhouden wegdek. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Dat is een kwart meer dan in 2010. In de helft van de gevallen wordt uitbetaald.

Dat de Vlaamse wegen in slechte staat zijn, is al langer bekend. Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer dat de wegen moet onderhouden, zegt dat de strenge winter nog eens tot extra schade heeft geleid aan wegen en auto's. "Het gaat dan bijvoorbeeld om lekke banden of klapbanden en steenslag op de voorruit van de auto", verduidelijkt ze.

Een klacht indienen loont, want in zowat de helft van de dossiers wordt een schadevergoeding uitbetaald. Omdat er dit jaar een recordaantal claims zijn, moet de overheid nu al naar schatting 350.000 euro betalen. Na vorige winter was dat nog een pak minder, 270.000 euro.

In de andere helft van de gevallen betwist het agentschap dat de schade het gevolg is van een slecht wegdek. Een schadeclaim indienen gaat ook niet zomaar. Er moet een proces-verbaal opgesteld zijn door de politie, waarin staat dat de schade het gevolg is van de gebrekkige infrastructuur.