Dexia maakt recordverlies van ruim 4 miljard euro

Dexia heeft in het tweede kwartaal een recordverlies van 4,032 miljard euro geleden. Het verlies komt niet als een verrassing en is grotendeels het gevolg van een afbouwoperatie. Vanaf het derde kwartaal verwacht de bank-verzekeraar weer winst te maken.

In mei kondigde de bank-verzekeraar al aan dat ze voor miljarden activa ging afboeken in het tweede kwartaal. De gehele afbouwoperatie kost Dexia 3,567 miljard euro. Daarbovenop is er nog de bijdrage voor Griekenland, die de bank zo’n 338 miljoen euro kostte. In het totaal lijdt Dexia 4,032 miljard verlies. Tijdens dezelfde periode vorig jaar kon de bank-verzekeraar nog 248 miljoen euro winst optekenen.

Dexia verwacht tegen het derde kwartaal opnieuw winst te maken. Het monsterverlies van het tweede kwartaal wordt als “uitzonderlijk en atypische” bestempeld. Topman Pierre Mariani verzekert overigens dat er niet in het personeelsbestand gesnoeid wordt. Hij wijst erop dat de bank al sinds 2008 flink heeft bespaard. “We zijn volledig in lijn met de doelstellingen.”