Enorm pedofilienetwerk opgerold in de VS

In de Verenigde Staten worden 72 mensen uit 14 landen beschuldigd na een grote actie tegen kinderporno op het internet. Ze waren actief op een site waar alleen leden terechtkonden. 52 mensen zijn aangehouden. Dertien van hen hebben intussen al bekend.

Alleen wie pedofiele foto's van zichzelf met kinderen postte, kon de foto's van anderen zien. De slachtoffers waren vaak heel jong, want volgens de regels van de site mochten ze maximaal 12 jaar zijn. De site schreef ook voor dat de slachtoffers pijn moesten lijden of moesten huilen. "Als het eruitziet alsof ze comfortabel zijn, dan behoort het hier niet thuis".

"Leden van Dreamboard zouden beelden en video's hebben uitgewisseld van volwassenen die jonge kinderen misbruiken, vaak zeer gewelddadig, en creëerden zo een enorme privébibliotheek aan beelden van kindermisbruik", aldus de minister van Justitie Eric Holder (foto). In totaal zou zo een equivalent van 16.000 dvd's aan beeldmateriaal zijn verspreid.

De actie van de afgelopen dagen is de grootste ooit in de Verenigde Staten. "Operatie Delego" startte in december 2009 en viseerde meer dan 600 leden van de site Dreamboard.