Gijzeling met steekpartij in Ternat

In Ternat heeft het speciale interventieteam van de politie een einde gemaakt aan een gijzeling. Een man had zijn ex-vriendin anderhalf uur gegijzeld en verwond met een mes. De agenten vielen het huis binnen en konden de man overmeesteren.

Het incident begon toen de vrouw haar 5-jarige dochter kwam afzetten bij haar ex-man, de vader van het kind. Er begon een hoogoplopende ruzie, waarbij de man zijn ex bedreigde met een mes. Het dochtertje ging hulp halen bij de buren, die de politie verwittigden.

Toen die ter plaatse kwam had de man zijn vrouw gegijzeld in zijn woning. Onderhandelingen liepen op niets uit, zodat speciale interventie-eenheden het huis binnenvielen.

De vrouw is met snijwonden in de borststreek en aan de polsen naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. De man is aangehouden. Het dochtertje wordt opgevangen door familie.