Home, sweet home voor loterijmiljonairs

Meneer en mevrouw Weir, die vorige maand 185 miljoen euro wonnen met Euro Millions, blijven ondanks hun miljoenen in Schotland wonen. Het koppel was naar Spanje getrokken om de commotie rond hun winst te ontvluchten, maar dat verblijf was dus van korte duur.

Nooit eerder won iemand meer met Euro Millions dan de Weirs. Met hun 185 miljoen euro zouden ze zich gerust een villa in zonniger oorden kunnen veroorloven, maar na een kort verblijf in Spanje is het welletjes geweest voor de gelukkige winnaars.

Het koppel zal blijven wonen in het Schotse plaatsje Largs', waar ze al 25 jaar wonen. Wel zullen ze zich een iets rianter huis aanschaffen. Dat wordt geen sinecure, want het duurste huis dat ze in Largs' kunnen kopen, zo zocht Daily Mail uit, kost "maar" 690.000 euro. Een fractie van hun fortuin.

Largs' is niet meteen een zonnige vakantiebestemming. De gemiddelde temperatuur is er 9 graden en het regent er 175 dagen per jaar. Toch zien de Weirs een verhuis niet zitten. "We willen deel blijven uitmaken van de gemeenschap waar we al 25 jaar wonen." Daarnaast wil het koppel zich vooral amuseren en verre reizen maken.

lees ook