Katy Perry schrijft muziekgeschiedenis

Katy Perry heeft in de Verenigde Staten een record gebroken. Het laatste album van de zangeres bracht maar liefst vijf nummer 1-hits voort. In het 19-jarige bestaan van de Billboard Mainstream Top 40 is dat nog nooit gebeurd.

Alle singles uit het album "Teenage dream" werden een nummer 1-hit in de Verenigde Staten. De 26-jarige Katy Perry breekt daarmee het record van Justin Timberlake en Lady Gaga. Hun albums "FutureSex/LoveSounds" en "The fame" leverden enkele jaren geleden elk vier nummer 1-hits op.

Katy Perry doet het dus beter dan Timberlake en Lady Gaga. Haar singles "California gurls", "Teenage dream", "Firework", "E.T." en "Last friday night (T.G.I.F.)" uit het album "Teenage dream", prijkten allemaal bovenaan de Amerikaanse Billboard Mainstream Top 40.

Eerder bereikten de nummers "Hot n cold" en "Waking up in Vegas" uit Perry's tweede plaat "One of the boys" al de nummer 1-positie in dezelfde lijst. Daarmee verbreekt de zangeres echter niet het record van collega Rihanna. Die voerde de Billboard Mainstream Top 40 al acht keer aan.