Koppel aangehouden voor verdwijning militair

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft gisteren een man en een vrouw aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Hasselt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van een militair uit Diepenbeek.

De man die op 22 juli vermoord is teruggevonden in Maastricht, is mogelijk de militair van 47 jaar uit Diepenbeek die sinds begin juli vermist was. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de moord is nog volop bezig.

Op Nederlands grondgebied werd op 22 juli een niet-geïdentificeerd lichaam van een man aangetroffen en dat dossier kan worden gelinkt aan de verdwijning van de man uit Diepenbeek. Onderzoek moet wel nog formeel bevestigen dat het om de Diepenbekenaar gaat.

"Een man en een vrouw zijn gisteren aangehouden, omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de verdwijning van de man. Over het motief kan niets worden gezegd", zegt Veerle Devos, woordvoerder van het parket in Hasselt.

Sinds 8 juli was de militair uit Diepenbeek spoorloos verdwenen. Met zijn bankkaart zou wel nog geld zijn afgehaald door een man die op camerabeelden aan een bankautomaat in Diepenbeek te zien was. Op 22 juli werd vervolgens op de Sint-Pietersberg in Maastricht het lichaam van een onbekende man aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de verdwenen militair.