Man haalt 70.000 euro uit de (Klaag)muur

Een 22-jarige man heeft in Israël een cheque ter waarde van 70.000 euro gevonden in de Klaagmuur, een heilige plaats voor joden in Jeruzalem. Hoewel het geld bedoeld was voor de beheerders van de muur, wil de man het geld houden. Dat is te lezen in een Israëlische krant.

Dat het de man menens is, blijkt uit het feit dat hij een advocaat in de arm heeft genomen om het geld zeker niet te hoeven teruggeven. Dat tot groot ongenoegen van de rabbijn die de Klaagmuur beheert. Die noemt het ongehoord om briefjes die in de Klaagmuur zitten, te openen en te lezen.

De Klaagmuur is een van de heiligste plaatsen voor joden. Dagelijks stoppen honderden gelovigen briefjes met religieuze boodschappen in de voegen van de muur. Een rechter moet nu bepalen of de "eerlijke" vinder het geld mag houden.

lees ook