Pinguïn Happy Feet hit op het internet

Happy Feet, een keizerspinguïn die gewond aanspoelde in Nieuw-Zeeland, is een hit in eigen land en op het internet. Er is een constante livestream vanuit zijn kooi en hij wordt druk becommentarieerd op Twitter en Facebook.

De vondst van Happy Feet (genoemd naar de gelijknamige tekenfilm) is al een half wonder op zich. Pinguïns komen normaal niet voor in Nieuw-Zeelandse wateren. Happy Feet is pas de tweede pinguïn die aanspoelt in Nieuw-Zeeland. De inwoners van het eiland waren dan ook meteen verliefd op de keizerspinguïn.

Happy Feet was er wel slecht aan toe. Zo had hij een grote hoeveelheid zand gegeten, in de veronderstelling dat het om sneeuw ging. Hij werd dan ook overgebracht naar een zoo in Wellington om aan te sterken.

Het personeel van de zoo vond er niet beter op dan een webcam (foto) te installeren in zijn kooi en dat miste zijn effect niet. Op enkele dagen tijd werd de pinguïn al begluurd door minstens 120.000 mensen. Zijn naam duikt ook voortdurend op op Twitter en Facebook.

Als Happy Feet weer wordt vrijgelaten is de pret nog niet voorbij. De pinguïn krijgt immers een gps-chip mee waardoor zijn fans de locatie van het dier constant kunnen volgen.

Wie het reilen en zeilen van Happy Feet wil volgen, kan hier terecht.

lees ook