Showbizzprogramma heet "Vrienden Van de Veire"

Zender Eén pakt dit najaar uit met tien nieuwe Vlaamse programma's. Opvallend daarbij is de vernieuwde programmering voor zaterdagavond. Vanaf 3 september presenteert Bart Peeters de familiequiz "De slimste thuis", gevolgd door het nieuwe showbizzprogramma van Peter Van de Veire dat als titel "Vrienden Van de Veire" kreeg.

In "Vrienden Van de Veire" blikt Peter Van de Veire terug op de media- en showbizzactualiteit van de voorbije week. Hij nodigt een aantal gasten uit die volop in de schijnwerpers staan.

Eén steekt ook de vooravond van zondag in een nieuw jasje, en dat met het tuin- en natuurprogramma "Groenland". Bartel Van Riet, die debuteerde in het Ketnetprogramma "X-treem", presenteert.

Zondagavond 4 september gaat de tiendelige reeks "Het goddelijke monster" in première. De fictiereeks is gebaseerd op de trilogie van Tom Lanoye en toont de ondergang van een Vlaams ondernemersgeslacht in een land in crisis.

Later op het jaar volgt nog meer fictie met "Rang 1" over een gezin dat de lotto wint. De hoofdrollen worden vertolkt door Vic De Wachter, Gilda De Bal, Tom Van Bauwel, Lotte Pinoy en Evelien Bosmans. "Kiekens" is dan weer een sitcom die zich afspeelt in en rond de leraarskamer van een vergeten school.

De reeksen "Kinderen van Dewindt", "Goesting" en het populaire "Van vlees en bloed" worden herhaald.

Martin Heylen volgt deze keer zuster Jeanne Devos

Heel wat programma's krijgen ook een vervolg. Zo zal Kobe Ilsen in "Hiv+" een jaar vijf mensen met hiv volgen. Drie jaar geleden volgde Ilsen nog vijf kankerpatiënten in "Doodgraag leven".

In het tweede seizoen van "God en klein Pierke" stond Martin Heylen een jaar lang Rudi Vranckx, zuster Jeanne Devos, Erik Van Looy, Arno en Daniel Termont bij.

De zomerquiz "De premiejagers" krijgt een extra seizoen met BV's die strijden in  "De premiejagers deluxe". "Weg naar Compostela", de rubriek uit "Man bijt hond" van Arnout Hauben die wandelt van Brussel naar Santiago de Compostela, wordt een volwaardig programma.

Andere nieuwigheden op een rijtje

  • Het humorprogramma "Hoe is het zover kunnen komen?" duikt in het archief en toont aan dat sommige gebeurtenissen eigenlijk voorspelbaar waren.
  • "De topcollectie van..." wordt het nieuwe namiddagprogramma met een selectie van muziekoptredens uit het VRT-archief. Voor de voice-over staat Peter Verhulst in.
  • "De laatste show" kiest voortaan elke week voor een andere band voor de muziek.
  • Goedele Wachters vervangt Annelies Van Herck voor "Koppen XL". Van Herck gaat met zwangerschapsverlof.