The Smiths-nummers inspireren stripmakers

De Amerikaanse uitgever en stripmaker Shawn Demumbrum heeft aangekondigd dat dertien nummers van de Britse band The Smiths worden verstript. Dertien duo's zullen een stripalbum bedenken en maken rond een nummer van de Britse band.

De dertien stripverhalen worden gebundeld in het stripboek "Unite and take over". Shawn Demumbrum wil het boek begin november voorstellen op de stripbeurs Comic-Con in Tucson.

The Smiths gooide in de jaren 80 hoge ogen met "How soon is now", "Bigmouth strikes again", "Ask" en "Girlfriend in a coma". In 1987 werd de band van Morrissey en Johnny Marr opgedoekt.

Demumbrum heeft via het internet financiers voor het project geronseld. De stripmaker zal zelf een van de dertien strips voor zijn rekening nemen. Zijn album is gebaseerd op het nummer "Shoplifters of the world unite".

Ook "Death at one's elbow", "Rubber ring", "Girlfriend in a coma", "Stop me if you think you've heard this one before", "Cemetry gates", "That joke isn't funny anymore", "How soon is now", "Pretty girls make graves", "Panic", "What difference doe it make", "Handsome devil" en "Suffer little children" worden verstript.

De zanger van The Smiths, Morrissey, ging na de split van de band solo door. Vanavond staat hij op het podium van de Lokerse Feesten.