Zus van Mark Zuckerberg verlaat Facebook

Randi Zuckerberg, marketingdirectrice en zus van Facebookoprichter Mark Zuckerberg, verlaat Facebook om een eigen bedrijf op te richten. Ze werkte zes jaar voor Facebook, ongeveer sinds de start van de onderneming.

"Randi heeft beslist Facebook te verlaten om te beginnen met een eigen bedrijf. We danken haar voor de belangrijke diensten die ze heeft geleverd", klinkt het in een mededeling van Facebook.

Randi Zuckerberg werkte zes jaar als marketingdirectrice voor het bedrijf van haar broer. Ze werkte onder meer mee aan de organisatie van een presidentieel debat dat in 2008 mee georganiseerd werd door Facebook. In april van dit jaar slaagde ze er ook in een vraag- en antwoordgesprek tussen Facebookgebruikers en de Amerikaanse president Barack Obama op poten te zetten.