10.500 euro “blijfpremie” bij Pringles Mechelen

Werknemers van chipsfabrikant Pringles in Mechelen krijgen 10.500 euro bruto als ze blijven werken voor de nieuwe eigenaar. Veel werknemers hebben na een recente overname van de voormalige Procter & Gamble-fabriek door Diamond Foods het bedrijf verlaten.

Vandaag is een deel van het personeel ingelicht over de “blijfpremie”, morgen volgt de rest. De christelijke vakbond hekelt dat ondanks het optrekken van dat bedrag - eerder was sprake van 7.000 euro - het verschil met de premie voor het management hoog blijft.

De “blijfpremie” is er gekomen nadat Pringles is overgenomen door Diamond Foods. Veel werknemers hebben toen het bedrijf verlaten, omdat ze vrezen dat hun loon- en arbeidsvoorwaarden erop achteruit zouden gaan. Vorige maand was er daarover zelfs nog een staking in het bedrijf.

Op de Pringles-afdeling in Mechelen werken zo’n 400 mensen.