"Video met boodschap" op MTV Video Music Awards

Muziekzender MTV heeft een nieuwe categorie toegevoegd aan zijn populaire Video Music Awards. Het gaat om de categorie "Best Video With a Message" om artiesten met een positieve boodschap of die maatschappelijk relevante thema's zoals pesten en discriminatie aankaarten, te bekronen.

"Het afgelopen jaar hebben heel wat artiesten hun muziek gebruikt om persoonlijke ervaringen en thema' s te verkennen en daarbij krachtige clips te maken die weerklank vinden bij  miljoenen fans", legt MTV-voorzitter Stephen Friedman uit. 

De genomineerden voor dit jaar in de nieuwe categorie zijn Lady Gaga met "Born this way", P!nk met "F***** perfect", Katy Perry met "Firework", Eminem feat. Rihanna met "Love the way you lie", Rise against met "Make it stop (September's children)" en Taylor Swift met " Mean".

De MTV Video Music Awards worden op 28 augustus uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles.