"Zoon van Khaddafi gedood bij bombardement"

Khamis Khaddafi, een van de zonen van de Libische leider Moe'ammar al-Khaddafi, zou gedood zijn tijdens een NAVO-bombardement afgelopen nacht. Het bericht komt van de rebellen, de NAVO heeft nog niet gereageerd. Het Libische bewind ontkent het bericht.

Het bombardement vond plaats in Zlitan, een stad 150 kilometer ten oosten van Tripoli. Khamis Khaddafi is een van de 32 personen die gedood werden bij de raid, aldus Mohammed Zawawi, een woordvoerder van de rebellen. Khamis, de zesde zoon van de Libische kolonel, was aanvoerder van de 32e Brigade, een van Khaddafi's meest professionele legereenheden.

De rebellenwoordvoerder heeft de informatie naar eigen zeggen verkregen via spionage-operaties binnen de rangen van de khaddafigetrouwen.

Het Libische bewind heeft intussen het bericht ontkend. "De berichten over de dood van Khamis bij een luchtaanval van de NAVO zijn heel vuile leugens die de moord op burgers in een vreedzame stad moeten vergoelijken", aldus een woordvoerder van het regime. De NAVO zelf heeft nog niet gereageerd.

Als het bericht bericht toch klopt, is het de tweede zoon van Khaddafi die omkomt bij een NAVO-bombardement. Eind april kondigde het Libische regime aan dat Saif al-Arab Khaddafi bij een luchtaanval was gedood.