Adamo palmt publiek in op Dranouter Festival

In het Heuvelland in West-Vlaanderen is Dranouter Festival op volle kruissnelheid gekomen. Hannelore Bedert mocht gisteren de 37e editie van het festival openen. Vandaag waren onder anderen Eva De Roovere, The Webb Sisters en Adamo de smaakmakers.

Dranouter Festival was jarenlang een puur folkfestival, maar sinds enkele jaren werd het woord folk uit de naam geschrapt en kozen de organisatoren voor een gevarieerder aanbod aan muzikanten.

Nog tot en met zondag treden onder anderen Ben Harper, Luka Bloom, Amy Macdonald, Rodrigo y Gabriela, Roland en Zjef Vanuytsel op in Dranouter. "Donderdag is er heel wat regen gevallen in Dranouter, waardoor de festivalweide er vandaag redelijk drassig bijligt. The Bony King Of Nowhere opende de tweede festivaldag met een routineus, maar gesmaakt concert", meldt onze redacteur Wouter Carton vanop de festivalweide.

Ook habitués Jan De Smet en Eva De Roovere (foto) kregen heel wat applaus. Jan De Smet van De Nieuwe Snaar stond samen met Walter Poppeliers op het podium en bracht er een set met nummers van Wannes Van de Velde. Poppuliers was jarenlang de bassist van de Antwerpse zanger. "We moeten ervoor zorgen dat de liedjes van Wannes Van de Velde blijven voortbestaan", aldus De Smet.

Adamo stond voor het eerst in zijn rijk gevulde carrière op het podium van Dranouter Festival. "Ik hoop dat de mensen hier geïnteresseerd zullen zijn in mijn liedjes", klonk de Belgische zanger met Italiaanse roots heel bescheiden voor aanvang van zijn concert. De intussen 67-jarige zanger moest zich geen zorgen maken. Toen hij zijn set even voor 23 uur inzette met onder meer "Tombe la neige", kreeg hij het voltallige publiek aan het zingen.

Dranouter Festival besteedt net als Francofolies de Spa heel veel aandacht aan de ecologische voetafdruk van het festival. Vrijdag stelden de organisatoren samen met verschillende partners het Charter 2020 op, waarin ze zich engageren om blijvend op zoek te gaan naar oplossingen die de ecologische voetafdruk van het event verkleinen. Vooral afval blijkt een grote impact te hebben. Via extra sensibilisatie en een doorgedreven selectieve inzameling willen de organisatoren de hoeveelheid restafval per bezoeker aanzienlijk verminderen.