Beeldhouwwerk toont Warhol als oude man

In Groot-Brittannië is een beeldhouwwerk onthuld van kunstenaar Andy Warhol als oude man. Het beeld van Edgar Askelovic toont hoe Warhol er zou hebben uitgezien als hij nog leefde. Morgen zou Warhol 83 geworden zijn.

Kunstenaar Edgar Askelovic werkte drie maanden aan het beeldhouwwerk, dat gemaakt werd uit silicone en klei. Het beeld is gebaseerd op een foto van Andy Warhol (archieffoto) uit de jaren zestig. "Ik heb lang nagedacht over hoe hij er vandaag de dag zou uitzien", zegt Askelovic. "Warhol heeft mij enorm geïnspireerd. Ik wilde hem dan ook alle eer aan doen."

Het beeldhouwwerk, dat te bewonderen valt in de McDermott Galleries in Birmingham, toont Warhol met diepe rimpels en zonder tanden. "Dat reflecteert de vele jaren die voorbijgegaan zijn sinds zijn dood", zegt de 23-jarige artiest.

Andy Warhol stierf in 1987 aan de gevolgen van complicaties na een galblaasoperatie. Morgen zou de kunstenaar 83 geworden zijn.