Bende vrouwelijke winkeldieven opgerold

Politie heeft een vijfkoppige vrouwelijke dievenbende opgerold. De professionele dieven pleegden op grote schaal winkeldiefstallen in Oost- en West-Vlaanderen. Bij huiszoekingen vorige week werden voor duizenden euro’s goederen in beslag genomen.

De afgelopen vier jaar kende het gerechtelijk arrondissement Dendermonde een forse stijging van het aantal winkeldiefstallen. Naar aanleiding daarvan werd een onderzoek opgestart dat uiteindelijk leidde naar een goed georganiseerde bende van vijf dieven. Het gaat om vijf vrouwen uit de regio Tielt van dezelfde familie.

In de winkels deden de bendeleden telkens kleine inkopen om geen argwaan te wekken. De 50-jarige bendeleidster verkocht de gestolen goederen achteraf op rommelmarkten. Bij huiszoekingen vorige week werd voor duizenden euro’s parfumerie, speelgoed, elektronica en zelfs etenswaren in beslag genomen.

Het voertuig van de bendeleidster zat bij de arrestatie nog vol met ontvreemde goederen. De auto werd in beslag genomen. Het laatste jaar werd met het voertuig ruim 100.000 kilometer afgelegd. Vermoedelijk vooral om van de ene diefstal naar de andere te rijden.

De bendeleidster is aangehouden, de andere bendeleden zijn onder voorwaarden vrijgelaten.