Minstens 37 doden bij busongeluk in Ivoorkust

In Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust, is een overvolle stadsbus vanop een brug in een lagune gestort. Volgens een eerste officiële balans zijn er 37 doden. 9 inzittenden hebben het ongeluk overleefd.

Het ongeluk gebeurde op de Felix Houphouet-Boignybrug, een van de twee grote bruggen tussen de wijk Treichville en Le Plateau, zowat het stadscentrum van Abidjan. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, maar alles wijst erop dat de bus van de brug is geraakt na een aanrijding met een ander voertuig.

De bus is intussen uit het water gelicht met een grote kraan.

Net als in heel Afrika eisen verkeersongelukken elk jaar tal van mensenlevens in Ivoorkust. Vaak zijn de auto's er oud en slecht onderhouden en ook de staat van het wegennet laat er te wensen over.