Nr.2 - Kan een reisvideo nog indrukwekkender?

Wie terugkeert van vakantie heeft het wellicht helemaal bovenaan zijn to do-lijstje staan: de gemaakte foto's en video's zo snel mogelijk bekijken om de afgesloten reis te herbeleven. Voor drie vrienden was dat niet anders: de terugblik op hun reis oogt werkelijk fantastisch.

Rick Mereki, Tim White en Andrew Lees vertrokken een tijdje geleden op een wonderbaarlijke reis die hen zou leiden naar  in totaal 11 landen. 44 dagen en ruim 61.000 kilometer later zijn ze opnieuw thuis met in hun rugzak een volledig gevulde harde schijf van 1 terabyte.

Uit de bergen ruw materiaal heeft Rick Mereki, een onafhankelijke filmmaker, drie filmpjes gemaakt die elk nauwelijks langer zijn dan een minuut. En hoewel 60 seconden op een reis van 44 dagen amper iets lijkt voor te stellen, zijn de drie filmpjes indrukwekkend te noemen.

De drie afzonderlijke filmpjes heten "Move" (waarop acteur Andrew Lees te zien is), "Learn" (waarop te zien is hoe het drietal probeert om de gebruiken in het land waar ze verblijven, aan te leren) en "Eat". In dat laatste filmpje zijn we getuige van de maaltijden die de drie vrienden tijdens hun reis zoal voorgeschoteld kregen.

De drie filmpjes werden gisteren door Mereki op het internet geplaatst. In een mum van tijd werd zijn reisverslag een echte hit. Zijn inspiratie haalde hij uit "Eat, Pray, Love", een succesvol boek uit 2006. Vier jaar later werd dat boek ook verfilmd.

lees ook