Paard is bijzonder trots op zijn snor

Om te vermijden dat het haar in de mond terechtkomt, wordt het neushaar van een paard meestal om de zes maanden geknipt. Maar wie met een schaar in de buurt van een paard in Gloucestershire komt, krijgt te maken met een heel ontevreden klant.

Alfie uit Gloucestershire is bijzonder trots op zijn snor. Zo trots dat hij nu al vijf jaar lang pertinent weigert om zijn neusharen te laten knippen door zijn eigenaar. Telkens Hayley Coxteth met een schaar in de buurt komt van de snorharen van Alfie, wordt het paard onrustig en loopt het dier naar een vrije ruimte.

"Alfie is bijzonder koppig en zeer gehecht aan zijn snor", doet Coxteth zijn verhaal in Daily Mail. "Een tijdje geleden was de snor al groter dan zou mogen, maar nu begint het echt nergens meer op te lijken, het is gewoon veel te lang."

Zijn pogingen om iets aan de snor te doen, zijn tot dusver steeds op een sisser uitgedraaid. "Je moet over heel veel lef beschikken, wil je de snor zelfs maar aanraken", aldus de eigenaar.

Ondanks de snorperikelen is Alfie een normaal paard. "Ik kan er perfect op rijden, daar doet hij helemaal niet moeilijk over. Het is een gelukkig dier, zolang er maar niemand aan zijn snor komt." Volgens een specialist zou Alfie over de langste paardensnor van Groot-Brittannië kunnen beschikken.

lees ook