Pukkelpop steunt slachtoffers van hongersnood

De organisatoren van Pukkelpop hebben een actie opgestart om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Tot en met 21 augustus kunnen mensen de boodschap "help" sturen naar 4342. Elke sms is goed voor een euro voor de inzamelactie van het Consortium 12-12. Pukkelpop verdubbelt het eindbedrag.

Het zomerfestival Pukkelpop vindt plaats van 18 tot en met 20 augustus in Kiewit bij Hasselt. Tijdens het festival worden de bezoekers opgeroepen om deel te nemen aan de sms-actie ten voordele van het Consortium 12-12. De opbrengst gaat naar hulp voor de slachtoffers van de hongersnood in Oost-Afrika. Het Consortium 12-12 heet voluit Belgisch Consortium voor Noordsituaties en bestaat uit Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit en Unicef België.

Pukkelpop meldt dat het zijn partners en artiesten heeft aangeschreven om het initiatief voor de mensen in de Hoorn van Afrika mee te ondersteunen. Verschillende sponsors zullen affiches en collectebussen voorzien in hun standen. Via de website pukkelpop.be, Facebook en Twitter zal de aandacht gevestigd worden op de actie.

Vorig jaar zamelde Pukkelpop op dezelfde manier geld in voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Toen werden er in totaal 3.328 sms'jes van 1 euro verstuurd. De organisatoren van het festival vulden dat bedrag aan tot 10.000 euro. Dat bedrag ging naar Artsen Zonder Grenzen.