Securitas neemt Cobelguard over

Bewakingsgroep Cobelguard wordt overgenomen door Securitas. Securitas neemt alle activiteiten van Cobelguard over, met uitzondering van de waardetransporten. De Raad voor Mededinging moet de overname wel nog goedkeuren.

Beide partijen hebben gisteren een overeenkomst getekend. Die is wel nog voorwaardelijk, klinkt het in een persmededeling. Eerst moet Securitas nog de goedkeuring krijgen van de Raad voor Mededinging. Die wordt pas begin oktober verwacht. Tot dan zullen de bedrijven apart blijven opereren.

Bewakingsgroep Securitas neemt alle activiteiten over van Cobelguard, behalve de waardetransporten. "Beide bedrijven delen dezelfde beroepsethiek en hetzelfde professionalisme", zegt Régis Gaspar, voorzitter van Securitas België. "Bovendien zijn we erg complementair. De combinatie van de bedrijven levert zowel voor het personeel als voor de klanten een meerwaarde op."

Cobelguard stelt in België en Luxemburg zowat 1.600 bewakingsagenten te werk. Dat is goed voor een marktaandeel van 12 procent. Door de overname wordt Securitas de nummer één in de Belgische bewakingsmarkt.