Verdachten overvallengolf regio Leuven opgepakt

De politie heeft 2 mannen opgepakt die verdacht worden van verschillende overvallen in de buurt van Leuven. Cafés en apothekers in die streek worden al enkele weken opgeschrikt door gewapende overvallen.

Sinds 19 juni vonden er verschillende overvallen plaats in Leuven, Heverlee en Blanden. De modus operandi is telkens dezelfde. Tegen sluitingstijd valt een gewapende man het café binnen en wordt de uitbater bedreigd met een wapen. Een medeplichtige zit intussen buiten in een donkerkleurige vluchtauto te wachten en brengt dan de overvaller weg.

Sinds midden juni worden ook geregeld apothekers overvallen met dezelfde techniek. Gisterenavond heeft de politie 2 mannen opgepakt. Ze werden vanmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigd heeft.