Vrijdagavond startschot werkzaamheden E19 Kontich

Om 20 uur starten grote onderhoudswerkzaamheden op de E19 in Kontich. Het verkeer zal er in beide rijrichtingen over 2 versmalde rijstroken moeten en dat zal de komende 2 weken wellicht veel hinder veroorzaken.

Er wordt eerst gewerkt in Kontich, later ter hoogte van Mechelen Noord. Ook de gevaarlijke splitsing in Kontich zal verdwijnen. Het verkeer moet er over een lengte van 6 kilometer in beide rijrichtingen over 2 versmalde rijstroken.

Er wordt bewust in augustus gewerkt, zegt Pieterjan Rynwalt van het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer. "Desondanks zal er toch hinder zijn."

De werkzaamheden in Kontich duren tot 21 augustus. Daarna wordt er gewerkt ter hoogte van Mechelen Noord. "Maar in september wordt er enkel 's nachts gewerkt", zegt Rynwalt. Op 12 september zouden de werkzaamheden moeten zijn afgerond.