"Glee"-bedenker met de dood bedreigd

Ryan Murphy, de 45-jarige producent van de succesvolle Amerikaanse televisieserie "Glee", is verschillende keren met de dood bedreigd. Niet iedereen is te spreken over de serie, omdat er gewaagde thema's worden aangesneden.

"Ik heb doodsbedreigingen ontvangen, ja. Ik denk dat elke keer dat je homoseksuelen of minderheden onder de aandacht brengt en probeert te zeggen dat die net zo normaal en waardig zijn als anderen, degenen met een kort lontje dat niet leuk vinden en achter je aan komen", aldus Ryan Murphy.

Murphy geeft toe in het verleden wellicht misschien iets te ver te zijn gegaan met enkele onderwerpen, maar gooit het roer niet om. "Het is zo een geweldige show voor jongeren. De waarden die het vertegenwoordigt, zijn geweldig." De muzikale reeks vertelt het verhaal van een groep jongeren die een koor beginnen op hun school.

"Glee" wordt in Vlaanderen uitgezonden door de commerciële zender 2BE. De tv-serie is bijzonder populair in de VS en maakt dit jaar kans op twaalf Emmy Awards, de belangrijkste televisieprijzen in Amerika.