Belg schrijft scenario van film over ontvoeringszaak

De Belgische scenarist Carl Joos schrijft het scenario van de nieuwe film van het Nederlandse productiehuis Fu Works. De film over de ontvoering van Toos van der Valk verschijnt in 2013 in de bioscopen.

In 1982 was Nederland wekenlang in de ban van de ontvoering van de echtgenote van horecatycoon Gerrit van der Valk. Toos van der Valk kwam uiteindelijk vrij na het betalen van ongeveer 5,5 miljoen euro losgeld.

De woordvoerster van San Fu Maltha, de oprichter van Fu Works, heeft bekendgemaakt dat de ontvoeringszaak het onderwerp is van de nieuwste film van Fu Works. Fu Works produceerde eerder de langspeelfilms "Zwartboek", "Oorlogswinter", "Tirza" en "Süskind".

De misdaadfilm over de ontvoering van Toos van der Valk wordt verteld vanuit het perspectief van de horecafamilie en de politie-inspecteur die met het onderzoek belast is. "De hechte familieclan staat plots machteloos als moeder Toos ontvoerd wordt. Er volgt een zenuwslopende tijd om haar levend terug te krijgen", klinkt het.

Carl Joos schreef eerder de scenario's van de succesvolle Vlaamse films "Dossier K" (foto) en "De zaak Alzheimer". Hij werkte ook mee aan de scenario's van de tv-series "Flikken", "Recht op recht" en "Windkracht 10". De namen van de regisseur en cast zijn nog niet bekend.