Bollywood strijkt voor het eerst neer in Antwerpen

De Indiase producer Mukesh Bhatt draait zijn nieuwe film "Blood money" in Antwerpen. Voor het eerst zal een Bollywoodproductie neerstrijken in Vlaanderen. Op 22 augustus starten de opnames. Die kwamen tot stand met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen.
"Slumdog millionaire" met Bollywoodacteurs was een kaskraker.

"Blood money" vertelt het verhaal van een Indiaas koppel dat naar Antwerpen verhuist om de carrière van de man uit te bouwen. Al snel wordt de relatie van het koppel op de proef gesteld.

Producer Bhatt werd door Toerisme Vlaanderen uitgenodigd om geschikte locaties in Antwerpen te spotten. "We zijn al sinds 2008 aan het onderhandelen met de filmmakers. In totaal hebben we 143.000 euro geïnvesteerd in het project", zegt Lea Winkeler van Toerisme Vlaanderen. Het agentschap wil toerisme in Vlaanderen aanmoedigen. Zo steeg vorig jaar het aantal Indiase toeristen al met 16 procent.

De overnachtingen van cast en crew worden betaald door Antwerpen. De stad legde al zo'n 40.000 euro neer. "Blood money" komt in februari uit in de Indiase bioscoop.