De "koning van de spam" heeft zich aangegeven

De Amerikaan Sanford Wallace, die ervan beschuldigd wordt meer dan 27 miljoen spamberichten te hebben verzonden op Facebook, heeft zich aangegeven bij de politie. De "koning van de spam" zou een programma hebben ontwikkeld dat filters zou omzeilen en waarmee hij gegevens van Facebookgebruikers kan opvragen.
Sanford Wallace (hier op een foto uit 1997) is geen onbekende voor het gerecht.

Wallace liet berichten achter op het prikbord van Facebookgebruikers. De berichten nodigden mensen uit een website te bezoeken. Wie op de link klikte, gaf toegang tot zijn persoonlijke gegevens.

Tussen november 2008 en maart 2009 werden maar liefst 27 miljoen spamberichten verzonden. De hacker sprokkelde van zo'n 500.000 Facebookgebruikers informatie.

De man gaf zich aan bij FBI-agenten in Californië, maar kwam vrij na het betalen van 70.000 euro borgtocht. De koning van de spam werd in 2009 al door Facebook voor de rechter gesleept. Hij negeerde echter het verbod om nog aan te melden op het netwerk van de sociaalnetwerksite.