Oplegger in brand gestoken in Lembeek bij Halle

In Lembeek bij Halle is een oplegger uitgebrand, die geladen was met karton en papier van het papierbedrijf Papyrus uit Lembeek. Bewoners van een appartementsgebouw op de Bergensesteenweg, een parallelweg, hadden de brand rond 5.20 uur vanochtend opgemerkt.

Toen de brandweer van Halle ter plaatse kwam, stond de oplegger van het bedrijf Van Mieghem Logistics uit Saintes in lichterlaaie. De inhoud, papier en karton van het bedrijf Papyrus uit Lembeek, kon niet meer worden gered, maar de twee vrachtwagens die naast de oplegger stonden, zijn wel gevrijwaard. Ook de brandweer van Tubize is ter plaatse gekomen om de brand te helpen blussen.

De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. In de oplegger bevond zich geen ontvlambare bron en ook geen elektriciteitsbron die de brand zou kunnen hebben veroorzaakt. Een deskundige is ter plaatse gekomen om te onderzoeken wat de oorzaak is.