Zwaargewonde bij ongeval op E19 in Rumst

Op de E19 in Rumst, tussen Mechelen en Antwerpen, is afgelopen nacht een auto onder een vrachtwagen terechtgekomen. De bestuurder van de auto is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

De vrachtwagen stond in een file aan de werkzaamheden die daar gisteravond begonnen waren, de auto reed erop in. De brandweer had alle moeite om de zwaargewonde bestuurder uit de auto te bevrijden. "Samen met de collega's van Kontich hebben we de auto volledig ontmanteld", legt Pierre Hermans van de brandweer van Boom uit.

"We hebben alle delen er stuk voor stuk van tussen gehaald totdat we zicht hadden op de benen en op heel het slachtoffer. Daarna hebben we eerst geprobeerd om de vrachtwagen met luchtkussens te lichten in de hoop het voertuig ervan onder te trekken, maar dat is niet gelukt omdat het voertuig vastzat onder de bumper van de vrachtwagen."

De brandweer knipte de auto daarom volledig op tot hij op de grond viel en men zo het slachtoffer volledig kon bevrijden, anderhalf uur na het ongeval.

De werkzaamheden aan de E19 waren gisteravond begonnen. Het verkeer moet er in Kontich over minder en versmalde rijstroken en dat leidt tot files. Tijdens de spits kunnen de vertragingen oplopen tot drie kwartier.

Over twee weken verhuizen de werkzaamheden naar Mechelen. Ook daar wordt de weg hersteld. Tegen 12 september moet alles klaar zijn.