"Brussel Bad was een relatief succes"

Brussel Bad heeft tussen 1 juli en 6 augustus zo'n 200.000 bezoekers over de vloer gehad en dat is een relatief succes, ondanks de slechte weersomstandigheden in een groot deel van de maand juli. Dat heeft Brussels burgemeester Freddy Thielemans gezegd op de laatste dag van het Brusselse strandevenement.

"Het weer heeft ons parten gespeeld maar bij de minste zonnestraal liep het hier vol, wat bewijst dat Brussel Bad integraal deel uitmaakt van de Brusselse zomer", zegt de burgervader.

"In een jaar met een goede zomer halen we gemiddeld ongeveer 400.000 bezoekers", zegt Thielemans. "Dit jaar halen we ongeveer de helft, wat uiteindelijk niet slecht is. De handelaars die er waren, hebben niet hetzelfde zakencijfer gehaald als in een hete zomer, maar hebben toch bijna allemaal winst gemaakt. De grote meerderheid wil dan ook terugkeren."

Het Brusselse stadsbestuur had er dit jaar voor gekozen om minder handelaars toe te laten en dat heeft een positief effect gehad op de sfeer in Brussel Bad, aldus de burgemeester. De zone was opener, er was meer ruimte, vooral aan de kant van het kanaal. Ook de beslissing om de sportterreinen niet meer af te sluiten maar zichtbaar te maken voor het publiek, heeft een positief effect gehad.

Ook de Kids Village kende veel bijval. De kans is dan ook bijzonder groot dat die kinderzone volgend jaar, bij de tiende editie van Brussel Bad, uitgebreid wordt.