"Veel goede concerten gezien in Lokeren"

De tiendaagse van de Lokerse Feesten is afgesloten met een dj-set van Sister Bliss van Faithless. Muziekprogrammator Peter Daeninck is bijzonder tevreden over editie 2011. Hij stipt Morrissey en Interpoll aan als twee van vele hoogtepunten. Vanavond mochten Lady Linn en Hooverphonic (foto) de concertavond openen.

"Ik heb de voorbije dagen een aantal heel goede concerten gezien. We zijn ook heel blij met de goede reacties op artiesten die de mensen misschien niet zo goed kennen, zoals Paolo Nutini en Gogol Bordello", zegt Peter Daeninck op Studio Brussel.

Peter Daeninck is verantwoordelijk voor de samenstelling van de affiche van de Lokerse Feesten. Hij is bijzonder blij dat hij dit jaar Morrissey en het Amerikaanse Interpol heeft kunnen strikken en stipt de twee ook aan als de uitschieters dit jaar. "Morrissey was gewoon heel sterk. Je hebt altijd voor- en tegenstanders, maar de fans vonden hem heel goed. Interpol gaf gisteren het perfecte concert met een mooie lichtshow", aldus Daeninck.

De laatste dag van de Lokerse Feesten werd in de vooravond op gang geschoten door Lady Linn & Her Magnificent Seven (foto). De zangeres had een druk weekend achter de rug met optredens in Dranouter en Zevergem. Ze stond bovendien met een gebroken teen op het podium. "Ik heb gekuist en ben dat niet gewoon. Gelukkig heb ik mijn teen niet nodig om te zingen", klonk het achteraf in de studio van Studio Brussel. Scissor Sisters en Sister Bliss van Faithless hebben de Lokerse Feesten afgesloten.