Brand in Molenbeek is onder controle

In Sint-Jans-Molenbeek heeft er een hevige brand gewoed in de gebouwen van de industriële bakkerijketen La Wetterenoise in de buurt van de Birminghamstraat. De hulpdiensten werden even gehinderd door allochtone jongeren.

Het vuur was uitgebroken rond 17.45 uur en volgens radio-journaliste Mieke Strynckx waren er vooraf explosies te horen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er is ook geen sprake van slachtoffers of gewonden. Er waren wel nog enkele werknemers in de gebouwen aanwezig, maar die konden worden geëvacueerd. Ook een twintigtal buurtbewoners moesten een tijdje hun huizen verlaten.

De vuurhaard zelf bevond zich in 2 opslagplaatsen en de brandweer had alle moeite om de omliggende gebouwen te vrijwaren. Rond 21.45 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle. Er zal wel nog een tijdje moeten worden nageblust.

De politie had een veiligheidszone ingesteld en de onmiddellijke buurt afgesloten. De rookpluim trok immers veel bewoners uit de nabijgelegen buurten aan.

Even was er onrust en sneuvelde er een bushokje. Allochtone jongeren bekogelden de politie ook met steentjes. Burgemeester Phillippe Moureaux (PS) reageerde furieus. "Schandalig", klonk het.