Casa Blanca beleeft een recordeditie

Het gratis muziekfestival Casa Blanca in Hemiksem bij Antwerpen heeft van woensdag tot en met zaterdag ongeveer 73.000 muziekliefhebbers over de vloer gekregen. Dat is een record in het achtjarig bestaan van het evenement.

"Vrijdag was de meest succesvolle dag met optredens van onder anderen The Subs, Radio Modern, Discobar Galaxy en het duo Dimitri Vegas & Like Mike. We hebben de maximumcapaciteit van het festival bijna bereikt", meldt Peter Cluts, de organisator van Casa Blanca op de festivalweide op het terrein van de abdij van Hemiksem.

Casa Blanca was dit jaar aan zijn achtste editie toe. Milk Inc., CPeX, K's Choice, Admiral Freebee, Das Pop, Bart Peeters, De Jeugd Van Tegenwoordig en Daan (foto) stonden op de affiche. Vrijdag kreeg Casa Blanca 25.000 mensen over de vloer. Zaterdag werden daar nog 18.000 bezoekers aan toegevoegd. In totaal vonden 73.000 muziekliefhebbers de weg naar het festival.

"Wij willen alle 73.000 bezoekers bedanken die er een recordeditie van hebben gemaakt, maar we willen zeker ook de talloze vrijwilligers danken die meehielpen deze editie succesvol te maken", klinkt het in een mededeling op de website van Casa Blanca.