Ontsnapte gevangene uit Jamioulx pleegt overval

Een van de drie ontsnapte gevangenenen uit de gevangenis van Jamioulx heeft gisteren een overval gepleegd op een winkel in Montigny-le-Tilleul in Henegouwen. Getuigen hebben Julien Cazzetta herkend dankzij de verspreide beelden na zijn ontsnapping.

Cazzetta is gisterochtend de winkel "Night and day" binnengestapt. Zijn gezicht was half bedekt en hij was gewapend met een mes. Hij vroeg de inhoud van de kassa en is daarna meteen weggevlucht. Getuigen in de winkel hebben Cazzetta herkend dankzij de foto's die de politie na zijn ontsnapping had verspreid. Hij zou vroeger zelfs af en toe de winkel als gewone klant hebben bezocht. 

Na de overval heeft de winkelier de politie meteen verwittigd. Er is een zoektocht op touw gezet gedurende de dag gisteren en ook de hele nacht, maar zonder resultaat. De man blijft voorlopig spoorloos.

Julien Cazzetta is op 31 juli samen met twee andere gevangenen ontsnapt uit de gevangenis van Jamioulx nadat ze een vrouwelijke cipier hadden gegijzeld. Zij werd later ongedeerd vrijgelaten in Frankrijk. Sinds hun ontsnapping is er geen spoor van de drie ontsnapten. De ontsnapping veroorzaakte heel wat onrust onder de cipiers. De cipiers hebben toen zelfs enkele dagen het werk neergelegd.

Cazzetta zat in de gevangenis voor enkele overvallen in de regio van Gozée en Thuin, en voor doodslag in Gosselies in 2010. In maart van dit jaar probeerde hij al eens te ontsnappen toen hij voor de rechter moest verschijnen in het gerechtsgebouw in Charleroi. De man zat toen in voorlopige hechtenis.