Slecht weer & goede muziek in Dranouter

De 37e editie van Dranouter Festival heeft de voorbije vier dagen ongeveer 80.000 festivalgangers naar de festivalweide in het Heuvelland in West-Vlaanderen gelokt. Dat is een vijfde minder dan de vorige editie. Het festival had te lijden onder het slechte weer, maar muzikaal zat het goed.

Dranouter Festival ging donderdag van start met een concert van Hannelore Bedert. De voorbije dagen maakten onder anderen Adamo, Ozark Henry, Grant Lee Buffalo, Amy Macdonald, The Webb Sisters en An Pierlé indruk op het festival.

Door het slechte weer zijn er de voorbije dagen slechts 80.000 mensen naar het festival gereisd. Vorig jaar waren dat er ongeveer 100.000. "Donderdag en gisteren heeft het heel hard geregend in Dranouter. Er zijn duidelijk minder bezoekers dan vorig jaar", meldt onze redacteur Wouter Carton op de festivalweide.

Vanmiddag opende Zjef Vanuytsel (foto) de vierde en laatste festivaldag. "Het festival heeft de naam folk al een poos geschrapt, maar toch komen hier nog klanken aanwaaien uit veel muzikale windstreken, van Ierse riddels over zuiderse salsa tot rasechte flamenco", zegt Radio 1-presentator Dirk Blancke vanop de festivalweide.

"Maar daarnaast komen populaire genres aan bod, met dansbare hippe pop van Arsenal, nostalgische variété van Adamo en gitaaracrobatie van Rodrigo Y Gabriela. Op de slotdag was het vooral uitkijken naar concert van Milow", aldus Blancke. Milow heeft in Dranouter zijn eerste festivalconcert van het jaar in België.

De Amerikaanse singer-songwriter Ben Harper sluit vannacht het 37e Dranouter Festival af op het hoofdpodium. "Hij brengt een mix van blues, rock, folk en nog een handvol andere genres en als dusdanig vat hij de aard van dit festival mooi samen", besluit Dirk Blancke.