Vader stak zelf brand aan in huis Frameries

De brand in het huis in Frameries in Henegouwen gisteren, is aangestoken door de vader van het gezin. De vrouw en de zoon van het koppel zijn om het leven gekomen. De vader heeft het huis op tijd en op eigen kracht kunnen verlaten, maar is zwaar verbrand geraakt.

De man heeft bekend dat hij de brand in het huis heeft aangestoken. Het parket heeft de man aangehouden, maar hij ligt voorlopig nog in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek om zijn verwondingen te laten verzorgen.

De man wordt beschuldigd van vrijwillige brandstichting met de dood tot gevolg. Hij zal zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden. Over het motief van de man bestaat volgens de mededeling van het parket nog geen duidelijkheid. Sommige Franstalige media zeggen dat de man depressief was.