"Brand bakkerij vermoedelijk accidenteel"

Er zijn geen aanwijzingen dat de zware brand van gisteravond in een industriële bakkerij in Sint-Jans-Molenbeek aangestoken zou zijn. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de politie.

De brand in de industriële bakkerij La Wetterenoise in de Birminghamstraat brak gisteravond rond 18 uur uit. Op dat moment waren er nog 3 werknemers in de bakkerij. Volgens de politie maakten zij melding van een ontploffing in een van de drie ovens, waarna het vuur zeer snel uitbreidde.

"Toen de brandweer aankwam, was er één grote brandhaard", zegt politiecommissaris Johan Berckmans ."Vermoedelijk is de oorzaak van de brand accidenteel. Er zijn voorlopig geen andere elementen die zouden kunnen wijzen op kwaad opzet." Vanmiddag komt nog een branddeskundige ter plaatse, samen met het lab van de federale politie.

De brand veroorzaakte een enorme rookpluim boven Brussel. De brandweer heeft de hele nacht moeten nablussen en blijft ook vandaag nog ter plekke. In de Birminghamstraat is nog altijd een veiligheidszone afgebakend.