"Desperate housewives" stopt na reeks acht

De Amerikaanse tv-serie "Desperate housewives" stopt na acht seizoenen. Het laatste seizoen zal in de Verenigde Staten uitgezonden worden van 25 september 2011 tot mei 2012.

Geestelijke vader Marc Cherry zegt dat hij de show in stijl zal laten eindigen. De reeks, die ook in Vlaanderen wordt uitgezonden, vertelt het verhaal van een aantal vrouwen en hun gezinnen in Wisteria Lane in het fictionele stadje Fairview.

De show wil op een hoogtepunt stoppen. "Het enige wat moeilijker is dan een successerie creëren, is weten wanneer je moet stoppen", zegt Cherry. "Ik wil het licht uitdoen, nu we nog een waardevolle show zijn, waarmee rekening dient te worden gehouden."

Actrices Teri Hatcher, Felicity Huffman, Eva Longoria, Marcia Cross en de rest van de cast zijn al ingelicht. Cherry zegt dat dit een bitterzoet en mooi moment was en dat de castleden vooral dankbaar zijn.

Huffman heeft traantje gelaten

Felicity Huffman, die Lynette vertolkt in de serie, vernam het nieuws via een mail van haar collega Marcia Cross. Pas later werd ze ingelicht door Marc Cherry. Huffman zegt dat ze een paar traantjes gelaten heeft, toen ze vernam dat de serie zou stoppen, maar dat haar dochter van 9 jaar haar getroost heeft met de woorden: "Het komt wel goed, mama, je vindt wel een andere job."

Huffman denkt dat ze wel over de rol van Lynette zal heen geraken, zoals je over een relatie heen geraakt: "De enige manier om over iemand heen te geraken, is onder iemand te gaan liggen. Ik denk dat het een andere job zal vragen."

Marcia Cross, Bree in de serie, zei dat ze het nieuws niet met opzet verteld heeft aan Huffman. "Felicity weet altijd alles eerst, dus ik dacht dat ze al op de hoogte was." Ook Cross vindt het jammer dat de serie eindigt, maar volgens haar is het de juiste beslissing.