Beaucourt concentreert zich voortaan op rampen

Vanaf 1 september staat dokter Luc Beaucourt niet langer aan het hoofd van de spoedafdeling van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hij legt zich voortaan toe op rampen en buitenlandse missies en wordt in het UZA opgevolgd door dokter Koen Monsieurs.

Beaucourt wordt "coördinator externe hulpverlening" en zal zich bezighouden met de spoedgeneeskunde bij rampen in binnen- en buitenland, preventieve hulpverlening bij evenementen en crisishulp. Voor hulp in het buitenland werkt hij samen met V-Med, het Vlaamse medisch interventieteam waarmee hij onder meer naar Haïti, Chili en Pakistan trok. Daarnaast zal Beaucourt geneeskundestudenten begeleiden tijdens stages in Myanmar en Pakistan.

"Na meer dan 20 jaar als diensthoofd spoedgevallen wil ik me tijdens de laatste jaren van mijn carrière intensief toeleggen op mijn eerste passie: de spoedgeneeskunde bij rampen in binnen- en buitenland en het bieden van structurele hulp. Ik sta nu 24 uur op 24 klaar om te vertrekken", zegt de bekende spoedarts.