Begeleider Johnny Cash is overleden

Marshall Grant, een van de originele leden van de begeleidingsband van Johnny Cash, is overleden. Hij werd 83 jaar. Grant trad net voor zijn dood nog op op een Johnny Cash Festival in Jonesboro in de Amerikaanse staat Arkansas.

Rosanne Cash, een van de dochters van countryzanger Johnny Cash, twitterde: "Hij was mijn reserve-vader. Veel contrabasspelers staan bij hem in het krijgt."

Marshall Grant en Luther Perkins vormden de oorspronkelijke Tennessee Two, met Grant op de contrabas en Perkins op de elektrische gitaar.

Grant speelde 25 jaar in de begeleidingsband van Johnny Cash (foto). Hij hielp mee de typische "boom-chicka-boom"-sound van Cash creëren, die een grote invloed zou hebben op de countrymuziek.

Toen Grant in 1980 uit de groep werd gezet, veranderde Cash de naam van zijn begeleidingsband in The Great Eighties Eight. Grant spande een proces aan tegen Cash, omdat die geld uit de pensioenfondsen van zijn begeleidingsband had verduisterd. Pas jaren later kwam het tot een minnelijke schikking. De twee mannen verzoenden zich. Grant bleef bevriend met Cash en hielp hem toen hij sukkelde met zijn drugsverslaving. Hij stond de laatste keer op een podium met de zanger in 1999. Johnny Cash stierf in 2003.

Grants autobiografie "I was there when it happend: my life with Johnny Cash" werd gepubliceerd in oktober 2006.