Belg opgepakt in Moskou wegens pedofilie

In de Russische hoofdstad Moskou is een 32-jarige Belg samen met een 41-jarige Rus opgepakt op verdenking van pedofilie. Ze zouden jongeren tussen 11 en 13 jaar hebben lastiggevallen.

Volgens de Russische politie sloeg een coach van een sportschool alarm nadat hij had gezien hoe twee mannen enkele tieners lastigvielen. De coach verwittigde de politie en probeerde in afwachting van hun komst de twee mannen ter plaatse te houden.

Uit onderzoek zou blijken dat de mannen dezelfde tieners - tussen 11 en 13 jaar - al eerder zouden hebben lastiggevallen. Het misbruik zou onder andere hebben plaatsgevonden in het appartement van een van de verdachten, aldus een politiewoordvoerder.

De mannen worden beschuldigd van handelingen van seksuele aard bij personen jonger dan 16 jaar. Een van de verdachten werd in het verleden al veroordeeld voor soortgelijke feiten, maar het is niet meteen duidelijk of het om de Belg of de Rus ging. De Russische politie gaat nu na of de mannen ook bij andere soortgelijke misdaden betrokken waren.