Brand in een rusthuis in Sint-Truiden

In Sint-Truiden heeft afgelopen nacht een brand gewoed in rusthuis Den Akker. Enkele bejaarden zijn met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond rond 2 uur in de kamer van een bewoner op de eerste verdieping. De rook verspreidde zich razendsnel via de centrale gang. De bewoners van de afdeling werden meteen geëvacueerd. Het medisch interventieplan werd afgekondigd.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Alle bewoners van de verdieping waar de brand woedde, werden naar het ziekenhuis gebracht, maar geen van hen was ernstig gewond. Enkelen hadden te veel rook ingeademd, anderen waren onder de indruk van de gebeurtenissen.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, de brand bleef zo beperkt tot een kamer. Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.