Brava en Greenpartners slaan handen in elkaar

Groenteveilingen Brava uit Zellik en Greenpartners uit Sint-Katelijne-Waver gaan fusioneren. Beide veilingen werken nu al samen voor de verkoop van bio-groenten en -fruit. Er zullen geen ontslagen vallen, aldus de directie.

Brava is de grootste witloofveiling ter wereld. Daarnaast specialiseert het bedrijf zich ook in tomaten en andere producten die in serres worden geteeld. De veiling stelt 75 mensen tewerk en haalde vorig jaar een omzet van 73 miljoen euro. Er zijn twee vestigingen, een in Zellik en een in Kampenhout.

Greenpartners uit Sint-Katelijne-Waver is een kleinere veiling, die in 1999 werd opgericht. Het bedrijf verhandelt vooral tomaten, maar ook onder meer komkommers, prei en sla. De veiling heeft 15 medewerkers en haalt een omzet van 46 miljoen euro per jaar.

Beide groenteveilingen hebben een voorgeschiedenis op gebied van samenwerking. In 2010 sloegen ze de handen in elkaar voor de verkoop van bio-groenten en -fruit.

Filip Fontaine, de directeur van Brava, verzekert dat het om een zachte overname gaat en dat er geen ontslagen zullen vallen. "Een drietal personeelsleden gaat met brugpensioen en zal niet worden vervangen, daar blijft het bij", aldus Fontaine, die directeur van het fusiebedrijf blijft.

Het bedrijf zal na de fusie een andere naam krijgen, maar daarover is nog geen beslissing gevallen.