Bruggeman neemt jenevermerk Smeets over

De Oost-Vlaamse jeneverproducent Bruggeman gaat het Hasseltse jenevermerk Smeets overnemen van drankenproducent Konings. Bruggeman bezit nu al de merken Peterman, Hertekamp en Fryns en versterkt door de overname zijn positie als marktleider in België.

Smeets startte met de productie van jenever in 1921. Sinds 2001 maakte het merk deel uit van drankenproducent Konings. Dat bedrijf wil zich meer gaan focussen op zijn kerntaken: de productie en de afvulling van sappen, ciders en gedistilleerde dranken. Daarom doet het Smeets van de hand. Konings gaat ook het eigen merk Trudo-fruitsappen meer uitbouwen.

"Wij zijn bijzonder trots om Smeets aan ons productgamma toe te voegen," zegt Guy Tapernoux, gedelegeerd bestuurder van Bruggeman. "Smeets is met zijn Hasseltse jenever een icoon van de Belgische jenevermarkt en past perfect bij onze huidige merken Peterman, Hertekamp en Fryns."

Bruggeman, opgericht in 1884, produceert jaarlijks in zijn distillerij in Gent miljoenen flessen jenever, vodka, rum, pastis, whisky en aperitieven voor de Belgisch-Luxemburgse markt en diverse exportlanden. In 2010 haalde het bedrijf een omzet van 20 miljoen euro.

De productie van Smeets blijft gebeuren in Hasselt. "Het moet in Hasselt gestookt worden. Wij zullen dat blijven doen. Bruggeman zal instaan voor de logistiek en de commercialisering", aldus Dirk Maris, de directeur van Konings.