Eneco levert voortaan ook energie aan de consument

Vanaf vandaag is er met Eneco een nieuwe speler op de Belgische energiemarkt. Eneco is sinds 2003 al actief op de Belgische markt maar leverde tot nu toe enkel aan bedrijven. Met de stijgende vraag naar duurzame energie richt de Nederlandse groep zich nu ook naar de consument.

Eneco biedt gas en elektriciteit aan en zegt de aangeboden energie zelf op te wekken uit duurzame bronnen zoals wind, zon of biomassa. Met die formule wil de groep tegen 2016 ten minste 250.000 particuliere klanten werven.

"De cocktail van duurzame energie met een betere service en een goede prijs zal de consument aanspreken", luidt het bij Eneco. Ook Test-Aankoop is te spreken over de nieuwe speler. "Ze komen er goed uit voor gas, voor elektriciteit zitten ze in de middenmoot. De grote verdienste is dat er maar één formule wordt aangeboden. Dat is zeer eenvoudig en transparant en een ware verademing op deze mark", legt Nico De Bie van Test-Aankoop uit.

In Wallonië is Eneco al de grootste producent van duurzame energie en dat onder meer door de overname van Air Energy. Ook in Vlaanderen werden de activiteiten al uitgebreid door de overname van Flanders Bio en van enkele zonnepaneelparken van Enfinity.