Foto van Amy Winehouse in antidrugscampagne

De jongerenafdeling van de Zwitserse extreemrechtse partij UDC heeft een foto van een duidelijk aangeschoten Amy Winehouse gebruikt voor een antidrugscampagne. Fans van Winehouse noemen de campagne "respectloos".

Het opschrift bij de foto van Winehouse (archieffoto) luidt: "Een stem zonder uitkomst. Neen tegen de legalisering van drugs". De fans van de zangeres, die twee weken geleden overleed, zijn niet te spreken over de campagne van de Zwitserse volkspartij.

Grégory Logean, de voorzitter van de afdeling van het UDC die de campagne bedacht, snapt de ophef niet. "Het overlijden van Amy Winehouse laat ons een bittere realiteit zien die andere partijen niet willen zien, namelijk de verschrikkelijke gevolgen van druggebruik", zegt hij aan de Zwitserse internetkrant The Local.

"Het is niet onze manier van campagne voeren die schokkend is, maar de realiteit zelf", gaat Logean verder.  "Amy Winehouse liet zich immers niet alleen opmerken door haar muziek, maar ook door haar drank- en druggebruik."

Winehouse overleed op 23 juli op amper 27-jarige leeftijd. Een toxicologisch onderzoek zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.